Chile-Argentina-Chile-Argentina-Chile-Argentina
Door: Kaat
Blijf op de hoogte en volg kaat
21 Maart 2009 | Argentinië, El Bolsón
Er valt heel wat bij te schrijven (zo begint elke blog ik weet het :)) dus ik zal er maar eens aan beginnen zeker? Hier volgt het verhaal van Kaat en Nikki (uit Engeland) en hun queeste naar het meest Zuidelijke staartje van de wereld...
Na het vertrek van mijn geliefde zusje en onzen Iver ben ik nog een weekje blijven plakken in Santiago waar ik besliste de lange tocht naar het koude, dure maar prachtige Patagonia te wagen.
20/02/09 Pucón
Idyllisch (ski)dorpje op 8 uur zuidwaarts van Santiago met een prachtig zicht op een met sneeuw bedekte vulkaan, maar... supertoeristisch. Hier heb ik mijn eerste paardrijtochtje in mijn leven gemaakt, eerst op een superboring lui saai paard en daarna (nadat ik met de gids van paard had gewisseld) een vrij wild en agressief paard waar ik bijna afviel. Niet echt mijn ding dus denk ik :), maar wel mooi! De eerste avond in Pucón (in een supergezellig hostel) heb ik mijn eerste roadtripmate leren kennen:Edwardo(Chileen). Hij moest voor zijn werk (koop en verkoop van hout) in het godvergeten dorpje Neltume zijn en wilde er graag een roadtripje van maken met als eindbestemming San Martin de los Andes in Argentina. Ik ging in op zijn voorstel om door het prachtige lake district van Chile en Argentina te reizen (volledig off the beaten track uiteraard, geen enkele toerist gezien in 5 dagen) en kon Nikki (mijn Engelse vriendin die ik in Santiago had leren kennen) overtuigen om ook mee te gaan.
Na een tweedaagse rit langs uitgestrekte meren en Chileense (haven)dorpjes namen we de boot naar Argentinië. Heel de reis U2 geluisterd, Edwardo was er compleet wild van en ik zal het nummer 'In the name of love' nooit meer kunnen luisteren zonder aan ons crazy roadtripke te denken :)!
Uiteindelijk zijn we twee dagen in Argentinië gebleven (in 2 verschillende dorpkes à la Pucón met houten chalets en chocolateries en fondu en een Valmorelachtig sfeertje maar dan in de zomer).
Daarna dropte Edwardo Nikki en mij af in Osorno (Chile) waar we een prachtige natuurwandeling maakten en een zot feestje met gratis Pisco sour (typisch Chileens drankske) bouwden. (Dat herinnert mij eraan dat ik in Pucón ook een heel tof nachtje heb gehad met enkele Chileense meisjes en jongens die bij mij op de kamer sliepen. We zijn gaan zingen in een karaokebar en nadien op een schuimfuif beland waar spijtig genoeg mijn dierbare camera gesneuveld is, maar heb ondertussen al een nieuwe...).
27/02 - 03/03 Het 'we geraken maar niet in het zuiden' - weekje.
Vanuit Osorno zijn we gebust naar Puerto Varas, een heel gezellig Chileens havenstadje. Na een tweetal dagen gevuld met het aankopen van spullen voor het zuiden (bergschoenen, waterdichte broek,...) en mooie wandelingen in de buurt, nam onz reis weer een onverwachte en zotte wending.
We zaten 's avonds in een bar waarna we niet meer in het hostel konden want dat sloot blijkbaar om 24u en waardoor we uiteindelijk met een 5tal Chileense jongens en meisjes in een jeep richting de Osornovulkaan zijn beland. De volgende 2 dagen zijn we blijven plakken in een hotel (dat gesloten was maar we waren bevriend met de eigenaar dus konden er gratis blijven, het was er PRACHTIG) halverwege de vulkaan. Klinkt allemaal een beetje bizar waarschijnlijk maar zo was het. We zaten in een leeg hotel op een vulkaan en hebben een jeeprit naar de top van de vulkaan gemaakt (ik post foto's...) Rare boel. Maar Nikki had een liefdesaffaire :D met één van de mannen daar dus zijn we daar even blijven plakken. Ik heb uren gezocht naar een manier om door Chili in Puerto Natals (ons einddoel) te geraken maar dat was blijkbaar niet mogelijk dus zijn we terug naar boven (richting Osorno) gereden met onze nieuwe vrienden.
In San Pablo (dorp in de buurt van Osorno) verbleven we 2 dagen bij een andere Chileen in een houten huisje in the middle of nowhere met enkel koeien om ons heen en geen electriciteit en toilet. Maar wel zalig mooi en rustig en heerlijk gebarbequed!
03/03 - 05/03 drie dagen bus (in totaal meer dan 40 uur op de bus maar wel EINDELIJK op weg naar het einde van de wereld)
06/03 El Calafate, zuid-Argentina.
Vanuit El Calafate hebben we de prachtigste gletsjer ter wereld bezocht : El Perito Moreno. Dit is officieel het mooiste natuurverschijnsel dat ik de afgelopen 5 maanden heb gezien, ik heb er geen woorden voor. Een ijsmuur van 80 meter hoog die oprijst uit een turquoise melkachtig meer en die zich over meer dan 30 km uitstrekt. Het ijs is (licht)blauw in plaats van wit, dit omdat alle andere kleuren van het licht (de andere kleuren van de regenboog buiten blauw) door het wit van het ijs worden geabsorbeerd (of zoiets).
09/03 El Chaltèn, zuid-Argentina.
'Capital del trekking en Argentina'
El Chalten is het dorp in Patagonia met de meeste en mooiste trektochten dus een perfecte plaats om te beginnen trainen voor ons vijfdaagse avontuur in Torres del Paine (waarover ik later meer vertel). Met Nikki een heel mooie maar zware wandeling gemaakt die 10 uur duurde omdat we een 15-tal km verkeerd zijn gelopen en eigenlijk gewoon twee verschillende wandelingen op 1 dag hebben gemaakt. Doodmoe maar heel mooi (het woord mooi gaat nog veel komen vrees ik :)). Vanuit El Chaltèn heb ik nog iets heeel cool gedaan: een gletsjertocht op de Viedma, de grootste gletsjer van Argentina. Met crampons onder de schoenen (ijzeren pinnen waarmee je over het ijs kan stappen) en een ijspikkel in de hand heb ik drie uur door een prachtig ijslandschap getrokken en aan het eind kreeg iedereen van de groep een Baileys met ijs van de gletsjer! Geslaagd dagje!
Ok mensen ik ben nog lang niet klaar maar ik ben het een beetje beu aan het worden en wil El Bolson verder verkennen! Morgen vertel ik het Torres del Paine avontuur!
Love you all en ik hoop dat het niet een te verward reisverslag was, die roadtrips maken het een betje moeilijk om te vertellen :-D
abrazo!
22 Maart 2009 - 11:54
Mama:
wat is het zalig van op een mooie lente- zondagmorgen te kunnen genieten van je prachtige verhalen. ze zijn fantastisch... ik kijk uit naar onze skype vanavond!! LY xxxxxxxxxxxxxxxxx -
22 Maart 2009 - 14:26
Annelies:
wauw!!! echt waar ik kan het niet genoeg zeggen, ik wou dat ik er bij was! bangelijke avonturen, superleuk om te lezen!
dikke kus! -
22 Maart 2009 - 16:20
Violette:
zalig om te lezen precies ni echt allemaal :-) kaat op een paard, kaat op het ijs, kaat in de jungle.. :) echt zalig, schrijf het vervolg maar snel, want ik ben superbenieuwd! xxxxxxxxxxx ciaoookeeeess -
22 Maart 2009 - 16:38
Papa:
lieve schat,
Hier gaat mijn 2e poging: ik had een uurtje geleden een lange reactie gepost...en die is verloren gegaan. ik wil je eerst en vooral zeggen hoezeer ik van je reisverslag heb genoten met een kaart van zuid amerika naast me zodat ikje in gedachten kon volgen (eigenlijks niks voor mij met zo'n kaart...)Je schrijft echt heel aanstekelijk: het heeft iets Marqueziaans, magisch, soms wat surrealistisch. Hier alles ook prima; wel veel werk met 10 nieuwe winkels dit jaar maar alles onder controle; vorige week dinsdag was het "blote voetendag" bij Torfs: 500 medewerkers kwamen de hele dag blootvoets werken omdat we mensen wilden sensibiliseren hoevvel geluk ze hebben dat wij schoenen hebben..eigenlijk een manier om onze unieke en exclusieve samenwerking met TOMS shoes te communiceren. een prachtig initiatief in Argentina ontstaan toen de ceo daar op reis was en zoveel blootvoetse kindjes zag. Het concept: je koopt een paar TOMS (veelkleurige espadrilles) en TOMS (in feite de klant zelf)schenkt en zelfde paar aan een kindje in de derde wereld; tof he? je moet het ens googelen; natuurlijk kregen we veel media aandacht, wat ik natuurlijk wel leuk vond..
ziezo en klein nieuwsje van hier!
Last but lnot least wil ik je nogmaals zeggen hoe gelukkig en trots ik ben: omdat jij zo gelukkig bent en dat allemaal zo super regelt en onderneemt! ik denk (weet eigenlijk zeker) dat je reis een hele postuniversitaire cyclus meer dan waard is!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxx
papa -
22 Maart 2009 - 17:19
Nadio:
Dag lieve vriendin !
wat een heeeeeeerlijk reisverslag! Ik lig nu in mijn bedje bij mijn Mexicaanse vrienden in el DF en ik lees je verslag met open mond! Wat een zotte toeren haal je allemaal uit! En echt bangelijk dat je zoveel mensen leert kennen! En die natuur... dat moet echt prachtig zijn!! Amiga, ik kijk echt al uit naar ons weerzien, zodat we al die unieke ervaringen snel kunnen delen! Geniet er nog ten volle van! Voor mij zijn het de laatste dagjes Mexico, want dinsdag vlieg ik alweer naar Costa rica, op naar mijn volgende avontuur. We'll keep in touch!
Un gran besito !
tu amiguita -
22 Maart 2009 - 21:58
Myrthe:
Dag kaat!
Roadtrippen! zalig! Die ijsmuur! Dat moet overweldigend zijn geweest! Wat nen tijd, wat nen tijd!
Hier net een leuk feestweekje achter de rug! (Met een aantal eentjes ertussen! ;-) Gisteren was het ouderlingenfuif( officieel: was het nu 60 70 80 of 90 met DJ Bramba) van de ksa. Het begon veeel te rustig met veel te weinig volk, maar tis toch nog in een leuk feestje geëindigd!Het swing is vrijdag heropend, en heet nu Kaai 28.
Verder wens ik u daar nog veel succes toe!
Babaaai Baby! -
23 Maart 2009 - 12:42
Veerle Geerinckx:
amai Kaat... nu en dan lees ik je reisverslag en ik moet zeggen, het kriebelt hier serieus...wat een fantastische tijd..
xxx -
23 Maart 2009 - 16:04
Oma:
lieve schat, wat een ongelooflijk boeiend reisverslag, precies of ik er zelf bij was. het is zo prettig om horen dat je zo een fantastische tijd hebt en zo gevarieerde en vriendelijke mensen ontmoet. heb ook een stukje blote voetendag meegemaakt op de groenplaats, ongelooflijk initiatief.
dikke kus -
23 Maart 2009 - 18:49
Evelien:
Ben heeeel blij om nog eens een verslag te lezen en ook heeeeeel blij dat je de beslissing genomen hebt om naar het zuiden te trekken, ondanks lange trip en duurheid! Zo kunnen we allemaal meegenieten en wegdromen bij die ongeloofelijke pracht. Het doet me altijd veel deugd om te lezen wat je gedaan hebt en om de absoluut PRACHTIGE foto's te zien! Wij hebben heel eventjes wat lente gehad, maar nu is de regen-wind-kou terug in het land: nice. Hier veel werk voor school maar toch maken we er altijd weer leuke Leuven weken van! 'k Heb ons appartementje juist nog eens een grondige cleanbeurt gegeven, 't was nodig :)
Ik hoop dat je goed je ogen uitgekeken hebt daar, want ik denk ni dat je zoiets moois nog snel gaat zien! Geniet er nog met volle teugen van en weet dat we hier allemaal mee genieten met je verslagen! Ahja, ik moest u groetjes doen van de Werner (gezien op de ksa-ouderlingefuif)
Nog heeeel veel plezier!! xxxxx -
24 Maart 2009 - 14:03
Den Ooms:
hey buddy !!
het is zalig om te zien welke wilde avonturen je weeral achter de rug hebt !
bergtochten en gletsjers beklimmen en zo, man man wat zou ik dit graag willen zien int echt. ik heb verleden week ook een korte ski vakantie gehad op de matterhorn (zie facebook) en moet zeggen dat het na zven jaar geen bergen meer gezien te hebben het toch weeral een groot feest was !
het was ZA-LIG ! vooral als je s'morgens van boven op de berg staat en en niemand hoort of ziet, alleen de natuur en de daarbij horende geluiden... chillen a la volenté ! de eerste twee dagen waren wel redelijk zwaar van het vele vallen en zo maar daarna was het sjeezen over de pistes één groot feest !
alez kaatje ik wens je nog veel wandelplezier en op tijd plijsters kleven tegen de blijnen ! tot binnekort !
groetjes ooms XXXXXXXXX -
24 Maart 2009 - 16:24
Iver:
tsja, ik weet echt nie wat ik hier nog aan kan toevoegen dan dat ik wijd uit mijn stoel viel van verbazing als ik u laatste foto's kreeg te zien, jeezus hoe bangelijk is da daar!? Dien gletsjer, fiijest, we hebben echt bij u moete blijven! :) kvind het echt fijn wat je daar te zien krijgt en meemaakt, kwens u nog veel meer avonturen, frisse lucht, zalig zichtjes en alles dat we hier niet eens kunnen voorstellen zonder u pic updates! :)
take care Katarina!
x -
24 Maart 2009 - 22:44
Mathi:
Hey Kaat,
kheb net uw verslag gelezen en en passant ook de foto's gecheckt. SUPERBANGELIJK!!! Supermooie natuurfoto's, zo puur, zo echt, zo uniek,...
Ook echt megagraaf, de manier waarop ge alles vertelt, en dan met de foto's ernaast, ik kan het me bijna levendig voorstellen.
Ben echt megacontent voor u. Hoe da ge daar u plan trekt, hoe snel da ge ginder vrienden maakt, hoe ge roadtripkes en boottochtjes maakt,... allemaal supertof, gewoon zalig om te doen waarschijnlijk, maar ook superleuk om te lezen. Ban al aan het wachten op het volgende verslag!
Amuseer u onwaarschijnlijk hard ginder, Geniet er met volle teugen van en tot binnenkort!!!
Dikke zoen, Mathi