Santiago en omstreken, reisje met Evelien en Iver - Reisverslag uit , van kaat torfs - WaarBenJij.nu Santiago en omstreken, reisje met Evelien en Iver - Reisverslag uit , van kaat torfs - WaarBenJij.nu

Santiago en omstreken, reisje met Evelien en Iver

Door: Kaat

Blijf op de hoogte en volg kaat

17 Februari 2009 | ,

¡Buenos días!

Ik verblijf momenteel in Casa Roja, een fantastisch hostal in het hartje van Santiago de Chile. Ze hebben hier een draadloze internetverbinding en ik mocht de laptop van een Peruaanse jongen uit mijn dorm lenen dus nu zit ik hier zalig in de schaduw onder een palmboom :-) in een van de mooie patios van Casa Roja te schrijven!
In dit hostal heb ik twee weken geleden mijn allerliefste zusje en den Iver teruggezien na een reis van 22 uur (Mexico - Costa Rica - Peru - Chile). Mijn laatste avondje in Mexico was superleuk trouwens. Santiago en Christian hadden een afscheidsetentje op touw gezet in Santiago's appartement in Mexico DF. Ze hadden sushi besteld en heerlijke hapjes gemaakt! Eugenio was er ook bij, die was speciaal meegekomen vanuit Tepoztlan. We hebben tot 4 uur snachts gebabbeld en gedronken en daarna hebben Christian en Eugenio mij naar de luchthaven gebracht. Het was een prachtige reis en het viel me wel een beetje zwaar om afscheid van hen te nemen.

Maaaaaar het terugzien met ons Evel en den Iver was zo zalig dat ik snelgenoeg de mentale overschakeling van Centraal- naar Zuid-Amerika wist te maken :-).
De eerste dag (4/02) hebben we, na een heerlijk Casa Roja-ontbijtje, een bezoek gebracht aan de stad. Ik weet nog steeds niet goed wat ik van Santiago moet denken... De centrale Plaza de Armas is tof en we hebben de Cerro de San Christobal beklommen voor een prachtig uitzicht maar dat was het wel zo'n beetje. Ben blij dat ik hier toch niet ga studeren haha!

Dag twee zijn we direct aan onze backpackerstrip begonnen. Onze eerste bestemming, Valparaiso, is een gezellig havenstadje gelegen aan de diepblauwe Pacific op 100 km van Santiago (volgens de lonely planet het cultureel centrum van Chile). In de stad heerst een bohemiens sfeertje: zwaarbekabelde (zie foto`s) supercoole graffitisteegjes en originele golfplaathuisjes in alle kleuren van de regenboog. ¡Muy lindo!
Na een bezoek aan de stad hebben we (de volgende dag) de bus genomen naar Viña del Mar voor een dagje playa (altijd leuk als je uit het koude Belgica komt). We hebben heel de middag liggen bakken op een overvol maar mooi strand en als resultaat goe verbrand op de vierkante centimeters waar we ons waren vergeten in te smeren... Hoort erbij he!

Vanuit Valparaiso hebben we een busreis ondernomen naar... Argentina! Het Argentijnse stadje Mendoza is (slechts) een uur of 7 rijden van Santiago en volgens verschillende backpackers die we ontmoet hadden echt wel de moeite waard om naartoe te gaan. Met een supercomfortabele bus doorkruisten we het machtige Andesgebergte en ondanks het lange wachten aan de grens was het een prachtige rit!
Mendoza is een toffe stad met veel groen en bijna een dozijn grote en mooie plaza's. We zaten in een fijn hostelleke met zwembad(je), pingpongtafel en gratis wijn :-). De eerste dag hebben we het stadje verkend en de volgende dag ondernamen we een fietstocht door de wijnstreek. Lekkere wijntjes, olijfjes, chocolade en likeur geproefd. Als Goden in Frankrijk! (of ist 'als koningen in Frankrijk' Iver ;-)
Na het Mendoza-avontuur zijn we teruggebust richting Santiago waar we nog een spaghetti-avond in de Casa Roja konden meepikken (superlekker, tis vanavond weer zover trouwens, ik ben al ingeschreven hehe)!

Ons laatste uitstapje zou ons naar Cajon del Maipo brengen, een prachtige vallei midden in de Andes en een favoriete weekendbestemming voor de Santiaguiños. We verbleven in het dorpje San Alfonso in een gezellig B&B hostelleke bij een (volgens Iver) rasechte indianenfamilie :). De eerste avond hebben Evelien en ik een avonturentochtje door een rivier gemaakt met Jeronimo, de 15-jarige indianenzoon :).
De volgende dag zijn we – na een lekker ontbijtje – met de bus vanuit San Alfonso naar Baños Morales gereden. Na een mooie maar stoffige en hobbelige rit van anderhalf uur konden we baden in de mineraalrijke en helende bronnen van Baños Morales. Het water had een raar okerachtig kleurtje (zie foto’s) en we hebben een klein modderinsmeringske gedaan :). Vervolgens maakten we een wandeltocht door het natuurpark ‘Monumento Natural El Morado’. Het weer was (zoals altijd) prachtig en het landschap was als een droom: groene weiden, paarden, een rivier, bloemen, besneeuwde bergtoppen,... De Andes heeft echt iets speciaals vind ik. I’m lovin’ it :)! Na de wandeling namen we nog snel een verfrissend mineraalmodderplonske om vervolgens de bus in te duiken, terug naar San Alfonso.

De volgende dag (13.02) was de laatste (volledige) dag Chile voor mijn liefste reisgenootjes al aangebroken en zijn we, na een heerlijke zalm en kaaspannenkoek uit ‘De Creperie’, terug naar Casa Roja getrokken. Het was die avond net BBQ-night dus dat was al een meevaller! Na het eten kon het afscheidsfeestje beginnen: vele leuke mensen ontmoet, een PAN PONG-tornooi gespeeld, de 2jaarsamenverjaardag van e&i gevierd, vele pintjes gedronken en om 4 uur smorgens met kleren en al in het zwembad beland. Twas tof :).
De 14de hebben we nog samen rustig ontbeten aan het zwembad en daarna was het moment aangebroken om afscheid te nemen. Tviel me wel zwaar moet ik zeggen...
Maar algoe had ik direct afleiding want Will (een Amerikaan die we de vorige avond ontmoet hadden) en ik zouden samen de stad in trekken en het precolumbinamuseum bezoeken, wat trouwens erg de moeite was (het museum he :)).

Nu is het dinsdag 16 februari. Ik heb de voorbije 3 dagen een beetje een reisbreak genomen (een vakantie binnen een vakantie omt zo te zeggen) en rustig de tijd gehad om aan het zwembad te liggen lezen en schrijven, wandelingen te maken door Santiago en nieuwe vrienden te ontmoeten. Morgen komen Marije en Eibert naar hier, een Nederlands koppeltje van mijn leeftijd die ik tijdens mijn vrijwilligerswerk in Guatemala heb leren kennen. Tegen het eind van de week trek ik zuidwaarts, richting het wereldberoemde natuurpark Torres del Paine in Tierra del Fuego (kijk er superhard naar uit!). Ga samen met een Canadees reizen en hopelijk ook met Marije en Eibert maar ik weet nog niet wat hun planen zijn.

Vandaag om 17u een afspraak voor pedicure, jeees! Mijn voeten zitten vol kloven en doen vrij veel pijn dus ik heb het wel eens nodig...
Dag lieve vriendjes en familie, que le vaya bien !

Abrazo,

Kaat

• 17 Februari 2009 - 16:38

Mama:

yes! ik ben er als de kippen bij met mij reactie! mailtje kwam juist binnen dat er weer iets gepost werd door mijn mieve schat.
    ik ga alles nog eens rustig herlezen. maar wou vlug reageren in de hoop dat je nog onder je boom zat!!
    dikke knuffel en dank voor prachtige verslagen. dat is puur genieten voor ons!
    ly xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 17 Februari 2009 - 21:49

Violette:

In vakantie op vakantie hoe zalig :-) leve de vakantiestress! Kataje het klinkt allemaal zalig weer he, ook de verhalen van evel waren de moeite! het was echt leuk om te horen hoe goed je het daar al hebt gehad en hoe goed je je plan kan trekken, wij zijn allemaal zo fier op u! we hebben dat allemaal lang besproken tijdens ons terugnaarschooletentje! mijn prof was trouwens heel tevreden van mijn lessen, joehoe! en een leerkracht zei zelfs dat ik meteen mocht beginnen! wie had dat ooit gedacht he ?! het valt me eig echt heel goed mee het legeven, veel stress en drukte, maar ook veel voldoening tot hiertoe! ik hou u op de hoogte he! geniet nog van de palmbomen en de pedicure en natuurlijk Vuurland, dat moet echt superprachtig zijn!
    daaaaaaaaaaaaaaaaag
    love you!
    xxxxxxxxxxxxxxxx

• 18 Februari 2009 - 10:52

Inge:

Haai katie!
    Gisteren terugnaarschooletentje gehad, zoals vio al zei, en zo hebben we uw avonturen is uitgebreid kunnen bespreken met aanvulsels van evelien natuurlijk :) Uw zusje zag er doodgelukkig en superontspannen uit, dus twas overduidelijk dat het een goei reisje was geweest :) Echt weer zo zalig uw avonturen.. Zoveel nieuwe mensen leren kennen, mooie landschappen verkennen,..! Kheb best ook wel zin in vakantie amai :) Het studentenleven is nu voor mij terug begonnen, na een half jaar stage, en ondanks het vele werk (thesis en papers enzo, weet ge nog vroeger? ;)) is het toch zalig om nog is terug student te zijn en etentjes te houden met de kerngirls :)
    Nog veel plezier de komende dagen/weken! Hopelijk kunt ge snel terug een postje schrijven, echt super om te lezen :)
    Baaai kaatje!
    We missen u hier wel ze!
    Xxxxxx

• 18 Februari 2009 - 12:45

Papa:

hey lieve schat,

ik heb weer genoten van je reisverslag en van de foto's met ons jaxke en den iver!ik heb je een mail doorgestuur van die dofijnenmadame, els, ziet er een heel toffe uit...ik hoop dat die mail is aangekomen. zoniet let me know!
    alles goed met ons, van mij lopen er inmiddels 7 kg minder rond: niet dat ik die echt mis; integendeelik voel me veel fitter!
    ik hoop dat die " Canadees" goed meevalt en wens je een super trip naa patagoniê en Vuurland toe!!!!
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

papa

• 18 Februari 2009 - 15:32

Iver:

Klinkt dik idd dien Torres & Tierra, zou wille dak meekon natuurlijk mor my time is done :( Anyway, we ARE the TRUE Pang Pong Champions, als ze ons wat langer lieten spelen hadde we da ding los gewonnen ;)
    wens u nog een zalige reis, en btw ... nu ben ik aant twijfelen dat dat geen Apache's waren in San Alfonso of mss Inka's :p

Geniet ervan Kat, i'm sure u will!
    grtz
    X

• 18 Februari 2009 - 18:08

Steffi:

Weer een zalig reisverslag e Kiddo!! Kheb het ook allemaal van u liefste zusje gehoord,die was ook echt in de wolken uiteraard!!
    Spijtig da ik er niet kon bijzijn, want hier in Belgie ist maar triestig ze!!En ook vooral veel stress en tis nog maar de 2e week :s
    doe da nog goe e matie!!
    Love you

• 19 Februari 2009 - 02:31

Cesar:

hola, espero que disfrutes muy bien el viaje en las torres de paine... un feliz viaje...

• 19 Februari 2009 - 14:50

Evelien:

Heel leuk om over ons eigen reisje te lezen! Klinkt, nu hier terug in koud België, als een zalig droom! 't Was - zoals ik al aan iedereen verteld heb - superleuk om eens 2 weekjes te kunnen meeproeven van het backpackers bestaan en mn zusje nog is bij mij te hebben! We hebben veel kunnen doen, echt elke dag benut en geen 1 laten verloren gaan! Goed dat je beslist hebt om south te gaan, ga zooo de moeite zijn! Ik wacht al heel benieuwd op het volgende verslag. Ik ga een heel druk semester hebben precies, en af en toe een reisverhaal horen doet me zo deugd (zeker nu ik me het allemaal beter kan voorstellen). Nog heeeeel veel plezier, een goeie reis richting zuiden en kijk je ogen uit voor ons allemaal bij eens je daar bent :)
    XXXXXxxx

• 19 Februari 2009 - 16:02

Moeke:

Dag lieve schat, we hebben weer zo genoten van je verslag! Ik zie ernaar uit morgen ons Evelien te zien en de fotos! We zijn zo dankbaar dat we je op deze manier kunnen volgen op je verre reis! Hopelijk heeft de pedicure je een genezende zalf bezorgd? Uit ondervinding weet ik hoe pijnlijk zo'n huidkloven wel zijn! Als ze genezen zijn zou ik elke dag een vochtinbrengende creme gebruiken, zo dat je voetjes soepel blijven! Beter voorkomen dan genezen hé Vake en ik wensen je een prettige , leerrijke reis naar het zuiden! We kijken al uit naar je volgende boeiend verslag! Dikke kus

• 21 Februari 2009 - 12:22

T Tineke:

heyyy Kaatie, ben al lezend heel even mee op reis geweest :-) Het doet echt deugd uw belevenissen mee te genieten, en nog eens te beseffen hoe heerlijk simpel het leven kan zijn als ge u er open voor stelt. gewoon letterlijk op pad gaan en interesse en tijd hebben voor de mensen die ge ontmoet.. daar wordt iedereen gelukkiger van. als dat kan in een land waar de zon schijnt en de mensen kleurige kleren dragen, is dat onvergetelijk. ook heel boeiend dat ge zoveel verschillende ervaringen hebt. grote steden, kleine dorpkes, natuur, nieuwe vrienden, verre familie, enz enz
    hier in rumst alles kits, nu dus zaterdag en alle duiven terug binnengevlogen voor het weekend ;-) we beginnen af te tellen naar de zomer en de zon.
    op één of andere manier heeft een blog voor mijn generatie toch een hoge schrijfdrempel heb ik ondervonden :-) hoop dat ik dit berichtje verzonden krijg, vorige keer is het misgelopen en was ik alles kwijt:-)
    uw mama stuurde een foto door en ge zag er stralend uit! ik moet aan ons ladies nog eens vragen om mij op facebook uw andere foto's te laten zien. dat ik mezelf zou registreren vonden ze er een beetje over :-)
    allé schattie, blijf genieten en hou ons op de hoogte met uw vlot en kleurrijk reisverslag!!
    dikke kus van ons allemaal
    xxx
    t chr

• 23 Februari 2009 - 15:02

Nadia:

Katio!
    Amai, bangelijk verslag! En weeral nieuwe oorden opgezocht! Wel leuk dat je zo voor jezelf vakantie hebt genomen en ff platte rust zeker? Ook super dat je zoveel leuke mensen leert kennen onderweg. Geniet er ten volle van! Wie weet waar je overal nog terecht gaat komen... Voor mij is't aftellen nu ook wel écht begonnen! Maandag ben ik in Mexico City! Zaterdag een afscheidsfeestje gegeven en dat was wel echt knallen! Heel veel liefs en binnenkort zijn we al iets minder ver van elkaar weg ;)

Besos, amiguita!