Eerste dagen in Xela
Door: Kaat
Blijf op de hoogte en volg kaat
27 Oktober 2008 | Guatemala, Quetzaltenango
Hier is het dan, mijn eerste berichtje. Eerst en vooral even meedelen dat jullie geen smileykes gaan aantreffen, niet omdat ik ongelukkig ben of mijn gevoel voor humor ben verloren, maar het dubbelpunt marcheert niet op dit toetsenbord blijkbaar. En haakjes ook niet dus niets tussen haakjes...
Zit nu in een internetcafe vlakbij waar ik woon. Esperanza, de moeder van mijn Guatamalteeks gastgezin,is mij hier komen afzetten want moet de buurt nog wat leren kennen natuurlijk. Xela is een heel fijne stad met veel kleurige huisjes en een goeie sfeer onder de mensen! Had in de Lonely Planet gelezen dat Guatamalteken feestvierders bij uitstek zijn en mijn stad vormt hier geen uitzondering op: gisteren was er bijvoorbeeld een processie voor de heilige maagd Maria in het centrale park met honderden mannen en voruwen in traditionele kledij. Was zeker de moeite en een mooie eerste kennismakimg met de cultuur.
Wat mijn Spaana betreft,dat begint goed op gang te komen! Ben heel content dat ik thuis al wat had geoefend want zodra ik van het vliegtuig stapte zaterdagmiddag heb ik geen woord Engels of Nederlands meer kunnen praten. Maar iedereen is hier supervriendelijk en mensen doen goed hun best om traag en duidelijk te praten. Heb tijdens mijn reis van Brussel naar Atlanta,Atlanta naar Guatemala City en Guatemela City naar Xela met heel veel mensen gesocialised. Alleen reizen blijkt dus allesbehalve saai of stillekes te zijn!
Vanmorgen kennisgemaakt met de Hollandse meisjes in de Spaanse school,Sol Latino. Eindelijk mijn eerste woorden Nederlands kunnen spreken dus. Vanaf vandaag vijf uur per dag Spaanse les ,prive,dus wel vermoeiend maar heel interessant en plezante sfeer onder de leerlingen en de leraars. Vanavond voor het eerst naar een vergadering van Caras Alegres, de vrijzilligersorganisatie waarvoor ik ga werken vanaf volgende week. Ben benieuwd om de mensen van de organisatie en het project te leren kennen! Gisteren was eigenlijk vrij rustig: veel op mijn eentje geweest,rondgepat, naar de processie gaan kijken en uitgerust van de lange reis. Maar vanaf vandaag vlieg ik er vollenbak in !!
Ok,ik ga terug naar buiten en beetje Spaans huiswerk maken in het park, ben het rottig toetsenbord hier grondig beu aan het worden hehe
Salu en tot de volgende keer!
28 Oktober 2008 - 07:50
Moeke En Vake:
Hallo Kaat !!!
we zijn blij met uw eerste mailtje!Ook heel content dat de reis zo goed verlopen is en dat het u in Xela zo goed mee valt.
Bravo dat je al zo goed uw plan trekt in 't spaans!
Een dikke kus van ons beidjes !! -
28 Oktober 2008 - 11:46
Karla:
Hey Kaatje, alleen reizen vond ik ook inderdaad allesbehalve saai en je bent nooit alleen.Je komt altijd mensen tegen, de ene al wat interessanter dan de andere.Maar het is super boeiend.Goed dat je al wat spaans geleerd had thuis ! Nu zal het heel snel gaan. Allee, ge zit al goed, de guatumaltezen zijn feestvierders;-) oef mijn haakjes marcheren wel. <3. Wij zitten momenteel in minder exotische oorden,nl in Ardennen. Maar t is gezellig met Frances en alle -wilde- kinderen. Liefste Kaat, tot volgend berichtje!! Xxx karla <3 -
28 Oktober 2008 - 12:50
Merel:
"la vida en cidad es demaciado aggitada" (da's uw bijdrage aan mijn kennis van het Spaans :-))
Maar aan je mailtje te zien ( lezen) zal je die zin niet meteen moeten gebruiken!!
Amuseros enos genietos enos doeos zeos daaros deos groetos uitos belgico
Merel
xxx -
28 Oktober 2008 - 14:25
Lien:
in tegenstelling tot merel ga ik zelfs mn jommekes spaans niet bovenhalen en je gewoon zeggen dat het me daar al super leuk en toch ook al tamelijk druk lijkt!
geniet ervan kaatje,
xxx
btw: heb je je boekje meegenomen en/ of gelezen?!
zo ja; niet erin vergeten te noteren eh ;) -
28 Oktober 2008 - 16:57
Papa:
hey lieve schat,
Wonderbaarlijk toch hé dat internet...de eerste keer dat ik zoiets frats...ik ben zo blij dat je een goeie start maakt: dat doet voor mama en mij zoveel goed te weten dat jij ok en gelukkig bent! ik maak intussen veel reclame voor je website zodat je nog wat berichtjes krijgt..dat is toch wel de bedoeling hoop ik? met ons gaat alles prima; t was eigenlijk voor mij een opluchting da tdie "24ste" gepasseerd is...nu ben je vertrokken op je roetsjbaan en is er geen stoppen aan en dan kan je best genieten...en als papa vanop een verre (niet in de emotionele betekenis) afstand!
xxxxxxxxxxxxx -
28 Oktober 2008 - 18:36
Tine:
Ik kan hier maar met één woord op antwoorden:
-ZALIG-
Proficiat me u Spaans!!
Tot ziens zusjeee! :) <3
28 Oktober 2008 - 18:57
Inge:
Dag kaatje!
Keitof dat uw eerste postje er nu al opstaat! Kga de site goe in't oog houden ze ;) Zo te horen gaat het daar nog heel tof worden.. Da spaans da zal voor u ook wel geen probleem zijn, volgende maand spreekt gij da al vloeiend ;)
Kheb mij btw bangelijk geamuseerd in frankrijk!
Doet da nog goe daar en hou ons op de hoogte eh!
Dikke zoentjes!
Inge -
29 Oktober 2008 - 11:38
Violette:
alleen maar goed nieuws, das altijd leuk om te horen! Ben heel benieuwd naar uw verhalen over de vrijwilligersorganisatie en uw verdere feestactiviteiten in Xela!
Ik ben heeeel blij dat alles daar zo goed gaat! :-):-):-):-) Mijn smiley's werken nog, dus ik zal er een paar in uw plaats zetten he ;-)
tot het volgende nieuwtje!
xxxxxx -
29 Oktober 2008 - 14:25
Evelien:
Zalig zalig zo'n eerste update! 'k ben blij dat we geregeld van u horen en ons een goei beeld kunnen vormen van hoe het daar aan toe gaat!
'k wou da'k erbij was om het allemaal is te kunnen zien, want het klinkt heel leuk :)!!
'k Wens je nog veel plezier, spaanse studie moed, leuke ontmoetingen, lekker eten,.... En alles wat je maar nodig hebt daar in het verre Guatemala!!
xxxxxxx -
30 Oktober 2008 - 16:43
Iver:
hey Katarina, vind het super om te horen dat het allemaal bueno verloopt en dat je het goed stelt daar, veel succes met Caras Alegres volgende week! Geniet ervan! :) -
30 Oktober 2008 - 19:08
Teske:
Hey Kaat!
Ik dacht, ik kom al eens een keertje kijken op jouw website, geweldig om er al een berichtje op aan te treffen! Fijn om te lezen dat de reis goed verlopen is, en dat het daar echt wel een leuk plaatsje lijkt te zijn. Ik kijk al uit naar je volgende update!
groetjes xxx -
31 Oktober 2008 - 21:54
Violette:
Dag kaatje, gisteren zijn we nog is nr de lapaz geweest en ge hebt superveel groeten van de tim, de ruben en den elvedyn en ze wensten u veel succes ginder ver!
xxx! -
01 November 2008 - 12:12
Oma:
hey schat, fantastisch dat jij zo'n sociaal mensje bent en met iedereen contact maakt, heel prettig om horen. Feest maar goed mee met alle Xala-ezen. ik denk dat je ongelooflijke zaken gaat meemaken geniet ervan. dikke kus, oma -
02 November 2008 - 14:43
Femke:
Dag Katie,
Ge doet da daar goe é mateke! Geniet er volop van en doe maar is zot ( niet TE ;) )
Dikke kus uit Barça -
03 November 2008 - 05:14
Bert:
hey die Kate! eerste dag terug werken na de lange vakantie is nen dikken tegenvaller, dus ben blij dat er van u al iets te lezen valt!
uiteraard ook content dat alles daar goe is! goe feesten, af en toe wa studeren, en da siteje upgedate houden he ;)
x -
03 November 2008 - 12:28
Barbara:
Dag Kaatje,
Toch ook maar eens komen piepen. Leuk hé die webblog. Ik kende deze versie al omdat wij een bevriend koppel hebben die de hele wereld rond reisden en zo contact hielden.
Ge gelooft het niet. Maar weet je dat als ik jouw bericht lees, ik al tranen in mijn ogen krijg. Zo tof, zo avontuurlijk... Dat is jong zijn en daarvoor zou ik terug willen stappen in de tijd! Ik vind dit alles zo ontroerend mooi.
Ik blijf je volgen.
Kus
Barbara. -
04 November 2008 - 20:24
Myriam&beer:
Ola Kaat
Cómo estás?
Dit is het tot hiertoe in het spaans :).
Je bent al goed ingeburgerd, dat blijkt wel uit je email,
Maar voor een sociaal iemand zoals jij is dat niet moeilijk.;)
Wij missen je nu al maar weten dat je in goede handen bent en dat je je doelstelling wel zal bereiken. Kaat geniet van alle mooie momenten en hou ons op de hoogte. :)
grandé beso,
xxxxxxxxxxxx